fbpx

Fri rettshjelp ved søknad om voldsoffererstatning

Fri rettshjelp ved søknad om voldsoffererstatning

Sist oppdatert 1. oktober 2021 av Advokat Eirik Teigstad

Fri rettshjelp til å søke om voldsoffererstatning

Den som har inntekt og formue under visse grenser får fri rettshjelp til å la seg bistå av en advokat til å sende søknad om voldsoffererstatning.

Advokaten som man kontakter ordner selv med søknaden om fri rettshjelp, slik at klienten ikke trenger å foreta seg noe angående dette.

Dersom man får medhold av Kontoret for voldsoffererstatning så vil man også få dekket rimelige og nødvendige advokatkostnader. Det er derfor ofte ikke behov for fri rettshjelp i slike saker.

Boken anmeldelse og erstatning, for ofre for familievold og overgrep

Når har man krav på fri rettshjelp?

Man har krav på fri rettshjelp i saker som gjelder voldtekt og andre seksualforbrytelser, har man krav på fri rettshjelp. I saker som omhandler kvinnemishandling, trafficking, kjønnslemlestelse og brudd på besøksforbud har man også krav på fri rettshjelp. Man vil da ha ubetinget krav på bistandsadvokat. Det samme gjelder dersom noen er alvorlig skadet som følge av en straffbar handling. Dette skiller seg fra fri rettshjelp ved at det er retten som betaler. Bistandsadvokaten har også langt flere oppgaver enn å bare søke om voldsoffererstatning.

Dersom du lurer på om du har krav på fri rettshjelp kan du sende en henvendelse ved å benytte skjemaet til høyre. Våre advokater finner raskt ut hvordan advokatkostnadene dekkes i din sak. Les mer om advokathjelp i saker om voldsoffererstatning.

Advokat Eirik Teigstad

Skrevet av Advokat Eirik Teigstad

  • +(47) 932 83 220
  • teigstad@advokat-teigstad.no

 

Av advokat Eirik TeigstadJeg heter Eirik Teigstad og er én av ni advokater og fullmektiger i Advokatfirmaet Teigstad. Vi bistår mennesker over hele landet med å kreve erstatning etter personskade eller etter kjøp av bil og eiendom.

Kontakt oss

    Har jeg krav på erstatning?

    Har jeg krav på fri rettshjelp?

    Har jeg noen frister å forholde meg til?

    Send oss en uforpliktende e-post!