Vi bisto en ung kvinne som hadde blitt utsatt for voldtekt mens hun sov etter en fest i 2007. Hun tok kontakt med oss flere år senere. Voldtektssaken hadde blitt henlagt av politiet. Vi hjalp likevel klient med å få kroner 980 000 kroner i voldsoffererstatning.

Saken dreide seg om en såkalt sovevoldtektssak, hvor kvinnen var beruset og hadde sovnet på en sofa etter en fest. Gjerningspersonen var en bekjent. Han forgrep seg på henne mens hun sov, og hun våknet først etter at han hadde forlatt leiligheten.

Kvinnen anmeldte forholdet etterfølgende dag. Gjerningspersonen hadde hevdet at samleiet var frivillig, og politiet henla saken etter bevisets stilling.

Voldtekten fikk store konsekvenser for klient, ved at hun ikke klarte å fullføre skolegangen sin på normert tid, og hun har hatt store problemer med å fungere i arbeidslivet.

Noen år etter overgrepet tok hun kontakt med oss. Vi innhentet all relevant dokumentasjon i saken, og rettet et erstatningskrav til voldsoffermyndighetene. Hennes krav ble først avslått av Kontoret for voldsoffererstatning, men dette påklaget og vi vant frem i Erstatningsnemnda. Klient har nå fått ca. en million kroner i oppreisning, menerstatning og inntektstapserstatning.

Vi var oppnevnt som kvinnens bistandsadvokat, og advokathjelpen var kostnadsfri for klient.

Kontakt oss dersom du ønsker å kreve voldsoffererstatning

Dersom du tror at du kan ha rett på voldsoffererstatning så er du velkommen til å kontakte oss for en uforpliktende tilbakemelding ved å ringe 932 83 220 eller sende epost til post@advokat-teigstad.no. Du kan også benytte skjemaet. Advokatutgifter i slike saker dekkes fullt ut av bistandsadvokatordningen.
 

Advokat Eirik Teigstad

Skrevet av Advokat Eirik Teigstad

  • +(47) 932 83 220
  • teigstad@advokat-teigstad.no