fbpx

1,3 millioner i erstatning etter henlagt sak om sovevoldtekt

Erstatning etter henlagt sovevoldtekt

Sist oppdatert 2. oktober 2021 av Advokat Eirik Teigstad

En av bistandsadvokatene i Advokatfirmaet Teigstad hjalp en ung kvinne med å kreve voldsoffererstatning etter at hun var blitt utsatt for en sovevoldtekt i 2007. Saken hadde (såvidt) blitt etterforsket etter at hun anmeldte voldtekten til politiet den gang. Etter mange år kontaktet hun oss, og vi bisto vår nye klient slik at hun fikk tilkjent 1,3 millioner kroner for tap hun hadde hatt, samt menerstatning og oppreisning.

Vi var ikke hennes bistandsadvokat den gang i 2007. Det er uvisst hvorfor hennes daværende advokat ikke hjalp henne i det minste med å søke om oppreisning, men dette er noe vi ser hele tiden.

Det kommer ofte klienter til oss som har blitt utsatt for noe lang tilbake i tid, og saken har blitt henlagt, og de har hatt bistandsadvokat, men det har aldri blitt søkt om voldsoffererstatning.

Boken anmeldelse og erstatning, for ofre for familievold og overgrep

Da går vi inn og rydder opp i dette. Heldigvis er det veldig lange foreldelsesfrister hos Kontoret for voldsoffererstatning, da de følger den gunstigste foreldelsesregelen av den sivilrettslige og den strafferettslige. For voldtektssaker og overgrepssaker betyr dette ofte at saken aldri blir foreldet.

Kontakt oss dersom du også ønsker hjelp

Dersom du har blitt utsatt for overgrep kan du kontakte en av våre bistandsadvokater for en uforpliktende prat om hvordan vi kan hjelpe deg. Alle har krav på kostnadsfri advokatbistand til å vurdere hvorvidt de skal anmelde et straffbart forhold eller ikke, og man har videre krav på bistandsadvokat dersom man faktisk bestemmer seg for å anmelde. I eksempelet ovenfor ble vi oppnevnt som klients bistandsadvokat mange år etter at saken var henlagt hos politiet.

Av advokat Eirik TeigstadJeg heter Eirik Teigstad og er én av ni advokater og fullmektiger i Advokatfirmaet Teigstad. Vi bistår mennesker over hele landet med å kreve erstatning etter personskade eller etter kjøp av bil og eiendom.

Kontakt oss

    Har jeg krav på erstatning?

    Har jeg krav på fri rettshjelp?

    Har jeg noen frister å forholde meg til?

    Send oss en uforpliktende e-post!