fbpx

Fikk 150 000 kroner i oppreisning etter henlagt voldtektssak

Erstatning henlagt voldtektssak

Sist oppdatert 4. april 2015 av Advokat Eirik Teigstad

Advokat Teigstad bisto en ung kvinne som anmeldte en ukjent gjerningsperson for voldtekt våren 2013. Saken ble imidlertid henlagt på tross av en omfattende etterforskning. Kvinnen ble likevel tilkjent kroner 150 000 i oppreisning fra Kontoret for voldsoffererstatning.

Selv om det var flere vitner i saken, forelå det ikke nok opplysninger til å identifisere gjerningspersonen. Politiet hadde da ikke noe annet valg enn å henlegge saken. Dette har imildertid ikke betydning i forhold til voldsoffererstatning. Spørsmålet Kontoret for voldsoffererstatning står ovenfor er hvorvidt det er klart sannsynliggjort at det straffbare forholdet har funnet sted, noe de fant tilstrekkelig godtgjort i denne saken. Kvinnen fikk dermed tilkjent oppreisningserstatning i henhold til den normerte oppreisningen i slike saker.

Dersom du trenger bistand i en liknende sak, kan du ta kontakt ved å benytte skjemaet til høyre. Advokatbistand dekkes av det offentlige gjennom ordningen med bistandsadvokat.

Av advokat Eirik TeigstadJeg heter Eirik Teigstad og er én av ni advokater og fullmektiger i Advokatfirmaet Teigstad. Vi bistår mennesker over hele landet med å kreve erstatning etter personskade eller etter kjøp av bil og eiendom.

Kontakt oss

    Har jeg krav på erstatning?

    Har jeg krav på fri rettshjelp?

    Har jeg noen frister å forholde meg til?

    Send oss en uforpliktende e-post!