fbpx

Fikk erstatning etter at Hjørdis døde av korona

En lege og en gammel dame som bor på omsorgsbolig og ble smittet av koronaviruset

Sist oppdatert 14. april 2022 av Advokat Eirik Teigstad

Norsk pasientskadeerstatning dekket gravferden.

Den 90 år gamle kvinnen bodde på omsorgsbolig og det var der hun ble smittet av koronaviruset.

Norsk pasientskadeerstatning har sagt ja til gi de etterlatte erstatning i form av å dekke alle utgifter rundt dødsfallet, inkludert begravelsen, skriver Dagbladet. 

Symbolsk seier

Hjørdis datter sendte søknad om erstatning etter morens bortgang. Hun forteller til Dagbladet at det var vondt at moren måtte sovne inn alene, og at de ikke fikk tatt et ordentlig farvel. Hun ble lettet av at de hadde krav på erstatning, men at det også var krevende å starte en erstatningsprosess i en sorgperiode.

-For familien ligger mye trøst i å vite at vi har vunnet frem med vår sak og dette er en symbolsk viktig seier, sier Wenche Rognås.

Erstatningen skal dekke utgifter

I følge Norsk Pasientskadeerstatning har eldre rett til erstatning om de får korona på sykehjem. I tillegg får også de etterlatte erstatning etter koronarelaterte dødsfall.

– Penger kan ikke erstatte tap av liv eller sorgen de etterlatte opplever. Det vi kan bidra med er å dekke utgifter de har i forbindelse med dødsfall der eldre har blitt smittet på institusjon, sier Rolf Gunnar Jørstad, direktør i NPE til Dagbladet.

Det er mange som ikke er helt kjent med mulighetene for erstatning etter koronasmitte. Jørstad har derfor send brev til kommunesektorens organisasjon med informasjon om hvilke rettigheter de eldre på kommunale helse- og omsorgsinstitusjoner har.

Om det er sannsynlig at koronasmitte oppsto på institusjonen så har beboere, eventuelt etterlatte, krav på erstatning. Erstatningen dekker ekstra utgifter beboere har hatt på grunn av smitte og sykdom. Ved dødsfall dekkes typiske utgifter i forbindelse med begravelsen, som ofte kan bli så dyr som 50.000 kroner.

Har du krav på pasientskadeerstatning? Les mer om det her

Av advokat Eirik TeigstadJeg heter Eirik Teigstad og er én av ni advokater og fullmektiger i Advokatfirmaet Teigstad. Vi bistår mennesker over hele landet med å kreve erstatning etter personskade eller etter kjøp av bil og eiendom.

Kontakt oss

    Har jeg krav på erstatning?

    Har jeg krav på fri rettshjelp?

    Har jeg noen frister å forholde meg til?

    Send oss en uforpliktende e-post!