fbpx

1 million i erstatning etter sovevoldtekt

Erstatning for sovevoldtekt

Sist oppdatert 3. mai 2021 av Advokat Eirik Teigstad

Vi bisto en ung kvinne som hadde blitt utsatt for voldtekt mens hun sov etter en fest i 2007. Hun tok kontakt med oss flere år senere. Voldtektssaken hadde blitt henlagt av politiet. Vi hjalp likevel klient med å få kroner 980 000 kroner i voldsoffererstatning.

Saken dreide seg om en såkalt sovevoldtektssak, hvor kvinnen var beruset og hadde sovnet på en sofa etter en fest. Gjerningspersonen var en bekjent. Han forgrep seg på henne mens hun sov, og hun våknet først etter at han hadde forlatt leiligheten.

Kvinnen anmeldte forholdet etterfølgende dag. Gjerningspersonen hadde hevdet at samleiet var frivillig, og politiet henla saken etter bevisets stilling.

Voldtekten fikk store konsekvenser for klient, ved at hun ikke klarte å fullføre skolegangen sin på normert tid, og hun har hatt store problemer med å fungere i arbeidslivet.

Noen år etter overgrepet tok hun kontakt med oss. Vi innhentet all relevant dokumentasjon i saken, og rettet et erstatningskrav til voldsoffermyndighetene. Hennes krav ble først avslått av Kontoret for voldsoffererstatning, men dette påklaget og vi vant frem i Erstatningsnemnda. Klient har nå fått ca. en million kroner i oppreisning, menerstatning og inntektstapserstatning.

Vi var oppnevnt som kvinnens bistandsadvokat, og advokathjelpen var kostnadsfri for klient.

Kontakt oss dersom du ønsker å kreve voldsoffererstatning

Dersom du tror at du kan ha rett på voldsoffererstatning så er du velkommen til å kontakte oss for en uforpliktende tilbakemelding ved å ringe 22 34 30 00 eller sende epost til post@advokat-teigstad.no. Du kan også benytte skjemaet. Advokatutgifter i slike saker dekkes fullt ut av bistandsadvokatordningen.

Kontakt Bistandsadvokat Eirik Teigstad

Teigstad
Jeg heter Eirik Teigstad og har grunnlagt Advokatfirmaet Teigstad AS i 2015, etter å ha jobbet spesialisert som bistandsadvokat for voldsofre i mange år. Jeg så at det var veldig fordelaktig for både meg selv og klientene at de hadde en advokat som først og fremst jobbet innenfor det fagfeltet de trengte hjelp til.

Jeg holder til i Oslo, men jeg er til enhver tid bistandsadvokat for voldsofre i hele Norge. Husk også at saker om grov vold, familievold, voldtekt og andre overgrep dekkes av offentlige rettshjelpsordninger. Dette avklarer jeg alltid før jeg påtar meg en sak.

Kontakt meg på tlf. 22 34 30 00 eller på post@advokat-teigstad.no.

Av advokat Eirik TeigstadJeg heter Eirik Teigstad og er én av ni advokater og fullmektiger i Advokatfirmaet Teigstad. Vi bistår mennesker over hele landet med å kreve erstatning etter personskade eller etter kjøp av bil og eiendom.

Kontakt oss

    Har jeg krav på erstatning?

    Har jeg krav på fri rettshjelp?

    Har jeg noen frister å forholde meg til?

    Send oss en uforpliktende e-post!