fbpx

Trenger du advokathjelp etter boligkjøp?

En mann som har spørsmål angående sine rettigheter etter et boligkjøp snakker med en eiendomsadvokat

Sist oppdatert 25. oktober 2021 av Advokat Eirik Teigstad

Kjøp av bolig er en av de største investeringene man gjør i sitt liv. Derfor er det også viktig at omstendighetene rundt kjøpet er i orden, spesielt det juridiske. Dersom du har behov for advokathjelp etter kjøp av bolig, står våre advokater parate til å hjelpe deg.


Advokatfirmaet Teigstad

Advokatfirmaet Teigstad er spesialisert innenfor eiendomsrett, og har lang erfaring innenfor tvister mellom selger og kjøper av bolig. Våre advokater kan hjelpe deg med rettslige tvister som skulle oppstå etter boligkjøpet.

Hvilke tvister kan oppstå?

De fleste synes at det er viktig at boligen er i god stand. Det er tross alt her man skal bruke mye av tiden sin. Finner man imidlertid ut at boligen har skjulte mangler eller feil, kan man i mange tilfeller reklamere til boligselger. Dette kan være både mangler selger var klar over, og mangler selger ikke var klar over.

I enkelte tilfeller er selger klar over at det foreligger mangler ved boligen, uten at dette blir kommunisert til kjøper. Dette kan være et brudd på opplysningsplikten selger har.

Hvilke muligheter har jeg dersom boligen har mangler?

Dersom boligen har rettslige mangler, kan du kreve prisavslag, erstatning eller heving av kjøpet. En advokat kan hjelpe deg med alle slike krav.

Hvilke lover kommer til anvendelse?

Ved boligtvister er det som regel avhendingslova som kommer til anvendelse. Er det imidlertid snakk om oppføring av ny bolig, er det bustadoppføringslova som brukes.

Få bistand av en eiendomsadvokat

Dersom du har spørsmål angående dine rettigheter etter et boligkjøp, eller lurer på om du har et krav mot selger, anbefaler vi å kontakte en advokat tidlig. En advokat vil kunne hjelpe deg med å klarlegge din juridiske stilling, samt få oversikt over, og overholde eventuelle frister. Kontakt oss for en gratis og uforpliktende samtale om din sak. Du kan kontakte oss på telefon, e-post, eller via kontaktskjemaet på nettsiden.

Vanlige spørsmål

Trenger jeg advokat?

Dersom du befinner deg i en eiendomsrettslig tvist, vil vi anbefale deg å kontakte en advokat for videre bistand. Da er du forsikret om at du har alle dine rettigheter i behold, og at riktig krav blir fremmet. En advokat vil også kunne hjelpe deg med å få oversikt over, og overholde viktige frister.

Hva koster det å få hjelp av en eiendomsadvokat?

Dette varierer fra firma til firma, og hvor mange timer som brukes på din sak. Ta kontakt med oss for et prisestimat.

Dekkes advokatkostnader av forsikringen min?

De fleste har en form for forsikring som dekker mesteparten av utgiftene du har til advokat som følge av en boligtvist.

Hva gjør jeg om jeg ikke er fornøyd med boligen jeg har kjøpt?

Dersom boligen har rettslige mangler, kan du ha rett på prisavslag, erstatning eller heving av kjøpet.

Tar dere betalt for første samtale?

Nei. Den første samtalen er alltid gratis og uforpliktende. Vi ønsker å få en oversikt over saken din, og finne frem til eventuelle rettslige problemstillinger. Vi tar aldri betalt før et oppdrag er avtalt.

Av advokat Eirik TeigstadJeg heter Eirik Teigstad og er én av ni advokater og fullmektiger i Advokatfirmaet Teigstad. Vi bistår mennesker over hele landet med å kreve erstatning etter personskade eller etter kjøp av bil og eiendom.

Kontakt oss

    Har jeg krav på erstatning?

    Har jeg krav på fri rettshjelp?

    Har jeg noen frister å forholde meg til?

    Send oss en uforpliktende e-post!